024 202 23 16

Adsense

Google Adsense is een Google programma waarbij uitgevers advertenties kunnen plaatsen op hun website. De uitgever verdient geld op het moment dat bezoekers van de website klikken op de advertentie.

Hoe werkt Google Adsense?

Ten eerste moet je als uitgever bedenken wat voor soort advertentie je wil op de site. Het is hierbij belangrijk dat je advertentie kiest die bij de site waarop wordt geadverteerd past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een advertentie met tekst, een afbeelding of een mix van deze twee. Als de soort advertentie is gekozen moet je gaan bepalen waar er advertenties worden weergegeven. Je kunt hiervoor een code op je site plaatsen waar er advertenties mogen komen. Als er ruimte voor advertenties door jou beschikbaar is gesteld gaan er adverteerders bieden om je advertentieruimte die jij op jouw site aanbiedt. Dit gebeurt door middel van een live veiling. De uitbetalingen gaan via Google Adsense. Als je ruimte voor advertenties beschikbaar stelt verdien je een bedrag per klik op de advertentie via jouw site. Google Adsense betaalt het verdiende bedrag uit als je een minimum bedrag hebt verdiend.

De voordelen

De advertenties die worden geplaatst op jouw site zijn altijd een match voor je site. Google Adsense zorgt dat bijvoorbeeld de advertenties kindvriendelijk zijn. Je kunt advertenties blokken die je niet op jouw sites wenst, en zelfs alleen advertenties weergeven van een bepaalde categorie. Je kan daarnaast ook het uiterlijk van de advertenties aanpassen, zodat het beter past bij je site. Er zijn miljoenen adverteerders die tegelijkertijd live veilen voor de advertentie ruimtes op websites. Verder zijn alle advertenties die worden geplaatst ook beschikbaar voor mobiel. Go Online is een gespecialiseerd online marketing bureau in Nijmegen. Neem gerust contact met ons op om te achterhalen wat we voor jou kunnen betekenen. We kunnen je ook helpen met betere vindbaarheid in Google via de organische zoekresultaten.
×