024 202 23 16
Meer leads. Meer omzet. Meer efficiëntie.

Coop Supermarkten: Top 3 in de Google rankings

Coop Supermarkten en Go Online realiseren een top 3 positie in Google voor pagina’s gericht op boodschappen bestellen en bezorgen.

Wie?

Over Coop Supermarkten

Coop Supermarkten is een van Nederlands grootste supermarktketens. Coop Supermarkten is een coöperatie met ruim 300 supermarkten door heel Nederland. Daarnaast kunnen boodschappen ook online worden besteld bij Coop Supermarkten.

Met geduchte concurrentie van Jumbo, Albert Heijn, Picnic en andere supermarktketens is het voor Coop enorm belangrijk om aansluiting te behouden en online goed vindbaar te blijven. Daarom is er voor gekozen om focus te leggen op het verbeteren van de SEO van de website van Coop.

Resultaten

Top 3 in de Google rankings

Top 3 in Google rankings
Uitdaging

Top 3 positie behalen in Google

Coop Supermarkten wil hun online marktpositie vergroten en sterker de concurrentie aangaan met de grootste supermarktketens van Nederland. De opmars van online boodschappen bestellen neemt steeds sneller toe, dat heeft Coop doen besluiten om groots in te zetten op de online vindbaarheid van hun website. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd en daarbij de wensen en behoeften van Coop goed in kaart te hebben gebracht, is er besloten voor een samenwerking met Go Online gekozen als exclusief SEO-partner.

Jop van Sommeren, E-Commerce manager bij Coop zegt hierover: “ Coop werkt met een aantal grotere marketing en media bureaus om haar groei op online te versnellen. Dat gaat heel goed de laatste jaren, maar we merkten dat er een aantal quick-wins bleven liggen omwille van tijd en capaciteit, die we toch wel heel graag wilden verzilveren. Denk aan een bepaalde basisranking en thematische vindbaarheid in zoekmachines, het aantal backlinks van andere sites en de autoriteitsgroei van ons domein Coop.nl t.o.v de concurrentie. Go Online heeft een pragmatische en energieke aanpak om hierop te focussen en snel resultaat te halen. Daarom hebben we gekozen voor Go Online als onze SEO-partner. ”

Wij hebben de focus gelegd op zoekwoorden rondom online boodschappen. Binnen enkele maanden hebben wij een top 3 positie in Google weten te realiseren voor sterk concurrerende zoekwoorden zoals ‘boodschappen bestellen’.

Maandelijks wordt ruim 8000 keer in Google gezocht op dit zoekwoord, allemaal potentiële klanten die Coop Supermarkten nu online weten te vinden.

  • Uitgebreid zoekwoorden-onderzoek uitgevoerd
  • Onpage-SEO toegepast op focus zoekwoorden
  • White hat Linkbuilding (strategie o.b.v. SEO-piramide) uitgevoerd
  • Linkprofiel verbeterd
De klant aan het woord

Wat Coop Supermarkten over ons zegt

Wil jij net zoals Coop Supermarkten…

Meer bezoekers via Google?

Vraag nu onze gratis SEO Analyse aan en laat je adviseren door een SEO expert. Met als doel om meer gratis bezoekers naar je website te trekken vanuit Google.

Bij ons op kantoor gaan we de analyse bespreken en je meenemen in alle bevindingen. Deze analyse en het bezoek aan ons kantoor is geheel vrijblijvend. Daarna bespreken we hoe we eventueel met elkaar aan de slag kunnen.

×

Powered by WhatsApp Chat

×