Meer dan 100 offerte aanvragen voor Softtrader.nl via Google Ads

Softtrader is een specialist in tweedehands softwarelicenties. Ze leveren tweedehands software licenties aan bedrijven maar zijn ook de plek om licenties te verkopen of als reseller samen te werken. Softtrader is onderdeel van 2SAVE-IT B.V., leverancier van hardware en software sinds 2013. Hierdoor kan Softtrader ook helpen met overige IT zaken van klanten.

Uitdaging

Via Google Ads bedrijven bereiken en laten converteren

Softtrader is een bedrijf dat zich volledig richt op de online markt. Een van de uitdagingen was om via verschillende online kanalen de software van Softtrader te verkopen. Daarvoor moest er nog een keuze gemaakt worden welke kanalen moesten worden ingezet om dit te realiseren. Het doel was om offerte aanvragen te realiseren.

Er is gekozen voor het kanaal Google Ads. Deze keuze is gemaakt omdat er met Google Ads heel gericht bezoekers naar de website gestuurd kunnen worden met een specifieke zoekvraag. Binnen Google Ads is gekozen voor het type zoekadvertenties.  Dit zijn advertenties die getoond worden in de Google zoekresultaten.

1

Analyse & inrichten

Grondig zoekwoordonderzoek & advertentieteksten schrijven

Als eerste wordt er een grondig zoekwoordonderzoek gedaan. Met dit onderzoek komen we te weten waar potentiële klanten naar op zoek zijn binnen Google. Hierdoor kan er doelgericht geadverteerd worden.

Als er iemand op zijn computer of smartphone op Google woorden intypt die overeenkomen met de eerder gekozen zoekwoorden kan de advertentie boven de zoekresultaten worden weergegeven. Er wordt alleen betaald als mensen op de advertentie klikken. Zo betaalt Softtrader alleen voor bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in hun diensten.

Er zijn verschillende advertenties opgesteld waar duidelijk naar voren komt wat Softtrader precies aanbiedt. Nog belangrijker, wat ze onderscheidt ten opzichte van andere concurrenten. De voordelen om voor Softtrader te kiezen worden uitgelicht in de advertenties.

2

Testen & optimaliseren

Testen, testen en nog eens testen

Het testen van verschillende zoekwoorden, advertenties, extensies, locaties, tijdstippen en apparaten is enorm belangrijk. Daarom zijn wij continue bezig met het analyseren & optimaliseren.

De bestemmingspagina, de pagina waar bezoekers naartoe gestuurd worden wanneer ze geklikt hebben op een advertentie, is een van de belangrijkste factoren binnen Google Ads om succesvol te zijn. Daarom ontwikkelen wij een pagina speciaal voor Google Ads bezoekers die gericht is om zoveel mogelijk conversies binnen te halen.

Voor Softtrader is de focus gelegd om website bezoekers zo snel mogelijk een offerte af te laten nemen.

3

Rapporteren

Maandelijks rapporteren

Wij vinden het enorm belangrijk dat klanten altijd op de hoogte zijn van de laatste resultaten en de kosten die gemaakt zijn voor het adverteren. Daarom hebben zij 24/7 toegang tot een live dashboard. Dit dashboard geeft ze inzichten in de belangrijkste resultaten en kosten. Daarnaast krijgen zij maandelijks een maandrapportage in de vorm van een PDF opgestuurd.

Resultaten

Meer dan 100 offerte aanvragen voor Softtrader.nl via Google Ads

Uit de resultaten is gebleken dat beide doelen ruim zijn behaald met de campagne. Ten eerste zijn er meer dan 8000 klikken geweest op de advertentie. Het aantal website bezoeken van Softtrader is dus flink gestegen. Daarnaast zijn er meer dan 100 offerte aanvragen geweest. De aanvragen zijn dus duidelijk vergroot.

8000+ klikken
100+ offerte aanvragen
35% stijging in conversies

Onze opdrachtgever aan het woord

Review Antio Scholten Softtrader
Heel tevreden. Verschillende succesvolle campagnes lopen nu via Go Online en mede hierdoor groeien we snel.
Antio Scholten - Eigenaar Softtrader / 2SAVE-IT BV

Wat is jouw uitdaging?

Wij denken graag met je mee.
Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
× Chat met ons via Whatsapp